Piekarnia Warszawa Ursynów

Nasza piekarnia w Warszawie na Woli to miejsce, w którym tradycja wypieku łączy się z nowoczesnym podejściem do jakości, smaku i obsługi klienta. Codziennie dostarczamy świeże pieczywo, bułki, słodkie wypieki i chleby, które powstają z naturalnych składników i według sprawdzonych receptur. Obsługujemy zarówno klientów indywidualnych, jak i lokale gastronomiczne czy sklepy spożywcze w dzielnicy Wola i okolicach.

Dzięki lokalizacji w sercu Warszawy – na Woli – jesteśmy blisko naszych klientów. Wiemy, czego oczekują mieszkańcy tej dynamicznie rozwijającej się dzielnicy: świeżości, jakości i smaku. I dokładnie to dostarczamy.


Tradycyjne wypieki na naturalnym zakwasie – piekarnia, która dba o jakość

Nasza piekarnia opiera się na sprawdzonych, rzemieślniczych metodach wypieku. Używamy wyłącznie mąki od polskich młynów, naturalnego zakwasu, bez dodatku konserwantów i polepszaczy. Dzięki temu nasz chleb jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy – długo zachowuje świeżość i wyjątkowy aromat.

Wypiek chleba na naturalnym zakwasie to proces wymagający cierpliwości i doświadczenia. Codziennie nad ranem nasz zespół piekarzy dba o to, by każdy bochenek spełniał najwyższe standardy jakości. Nasz asortyment obejmuje m.in. chleb razowy, wiejski, orkiszowy, z ziarnami czy klasyczny pszenno-żytni.


Świeże bułki i drożdżówki – idealne na śniadanie lub do szkoły

W piekarni Warszawa Wola znajdziesz szeroki wybór bułek – kajzerek, grahamek, bułek maślanych i pełnoziarnistych. Codziennie o poranku wypiekamy także drożdżówki z serem, makiem, jabłkiem, jagodą czy cynamonem. Ich zapach przyciąga klientów nie tylko z Woli, ale i innych dzielnic Warszawy.

Wszystkie nasze słodkie wypieki powstają z wysokiej jakości składników – nie stosujemy gotowych mieszanek ani sztucznych aromatów. Idealnie sprawdzają się na drugie śniadanie, jako słodka przekąska w pracy lub smakowity dodatek do popołudniowej kawy.

chleb żytni z czarnuszką

Chleb żytni z czarnuszką

Chleb żytni z czarnuszką to rodzaj chleba, który zawiera mąkę żytnią i ziarna czarnuszki. Czarnuszka to roślina zielarska o drobnych, czarnych nasionach, która jest znana ze swoich właściwości prozdrowotnych. Chleb żytni z czarnuszką jest bogaty w błonnik oraz składniki mineralne takie jak żelazo, magnez, cynk i miedź. Chleb ten jest ciemniejszy od tradycyjnego chleba pszennego. Jest to popularny rodzaj chleba w krajach Europy Środkowej i Wschodniej, w tym w Polsce. Można go spożywać jako dodatek do różnych dań lub jako podstawowy składnik kanapek i tostów.

Chleb żytni z siemieniem

Chleb żytni z siemieniem to rodzaj chleba, który jest wypiekany z mąki żytniej i ziaren siemienia lnianego. Siemię lniane to nasiona lnu, bogate w błonnik, kwasy tłuszczowe omega-3 i lignany, które mają właściwości prozdrowotne. Chleb żytni z siemieniem jest ciemniejszy i bardziej gęsty niż tradycyjny chleb pszenny. Ma charakterystyczny smak i aromat oraz lekko chrupiącą skórkę. Chleb ten jest bogaty w błonnik i składniki mineralne takie jak magnez, żelazo i fosfor. Jest to popularny rodzaj chleba w krajach Europy Środkowej i Wschodniej, w tym w Polsce. Można go spożywać jako dodatek do różnych dań lub jako podstawowy składnik kanapek i tostów.

chleb żytni z siemnieniem
chleb żytni ze słonecznikiem

Chleb żytni ze słonecznikiem

Chleb żytni ze słonecznikiem to rodzaj chleba, który jest wypiekany z mąki żytniej i ziaren słonecznika. Słonecznik to roślina uprawna, której nasiona są bogate w białko, kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały, w tym witaminę E, magnez i selen. Chleb żytni ze słonecznikiem ma charakterystyczny, delikatny smak i aromat ziaren słonecznika oraz jest bogaty w błonnik, co wpływa korzystnie na trawienie i regulację poziomu cukru we krwi. Jest to popularny rodzaj chleba w krajach Europy Środkowej i Wschodniej, w tym w Polsce. Można go spożywać jako dodatek do różnych dań lub jako podstawowy składnik kanapek i tostów.

Pozostałe kategorie:

Polubimy się?

Polub i zaobserwuj, by być na bieżąco ze wszystkimi nowościami, które przygotowujemy.